Projekt 5(10) dreves

POVABITE NAS, DA VAS OBIŠČEMO S PRAVljICAMI MADAGASKARJA in svojim učencem boste  z vsako predstavo omogočili, da podprejo zasaditev 50 dreves na Madagaskarju.

Pripravljamo tudi izdajo knjig – slikanic tradicionalnih PRAVljIC MADAGASKARJA in tudi ob nakupu le-teh boste podprli zasaditev  dreves na Madagaskarju; ob vsaki prodani slikanici bo posajenih 10 dreves več. 

Eden Reforestation, neprofitna organizacija, že 10 let omogoča domačinom zaposlitev skozi  sajenje dreves in na ta način sanirajo katastrofalno situacijo glede izgube gozda na Madagaskarju. Od nekdaj z gozdom pretežno pokritega otoka je danes ostalo samo še 10 % gozdnih površin. Za primerjavo, v Sloveniji imamo gozda res še v izobilju, skoraj 60 % površine imamo prekrite z gozdom.

Katastrofalno izginotje gozda je značilno za celoten svetovni Jug in ta situacija predstavlja tudi veliko grožnjo v smislu podnebnih spememb za vse nas, saj smo vsi v istem »čolnu«.

Vzroki  izginotja gozda na Madagaskarju so raznovrstni: od pretiranega izkoriščanja kolonialnega in globalnega kapitala (lesno-pohištvena industrija, rudarstvo, dragocen les za glasbeno industrijo,  farmacevtska industrija, agrikultura – proizvodnja kave, vanilije, tropskega sadja…) pa do vzrokov zaradi hitro rastočega prebivalstva in tradicionalnega kmetovanja – požigalništvo, pri čemer je potrebno poudariti, da iz etičnega vidika je prvi sklop vzrokov neprimerljiv z vzrokom zaradi preživetja lokalnega, vedno bolj revnega prebivalstva.

KAKO VEMO, DA SMO RES PRISPEVALI?

Enkrat mesečno naredimo za pretekli mesec računico o številu izvedenih nastopov – PRAVljIC, prodanih knjig – slikanic.  Nato sredstva doniramo nevladni organizaciji Eden reforestation in osvežimo števec posajenih dreves, ki bo vedno viden na prvi strani naše spletne strani DREVO sozvočja.

 

KAKO SMO LAHKO PREPRIČANI, DA SO FINANČNA SREDSTVA BILA DONIRANA?

  1. ZAUPAMO IN VERJAMEMO V VAŠO  PRESOJO, DA SO NAŠA PRIZADEVANJA, AKTIVNOSTI ISKRENA V DOBRO LJUDI IN GOZDA MADAGASKARJA.
  2. KER VEMO, DA SI JE ZAUPANJE TREBA TUDI PRIDOBITI, BOMO VSAKO ŠOLO, KNJIŽNICO, KJER JE BILA IZVEDENA PRAVLJICA OZIROMA PRODANE SLIKANICE NAKNADNO SEZNANILI Z  DOKAZILOM O NAKAZILU, DONACIJI NA EDEN REFORESTATION.

HVALA ZA VAŠE ZAUPANJE!