Slikanica Ibotity

Prva slikanica v Sloveniji, ki prinaša starodavne modrosti iz Madagaskarja, ki je nadvse zanimiv preplet Afrike in Azije.


Iz čudovitega otoka-kontinenta Madagaskarja prihaja mitska pripovedka IBOTITY, zgodba o otroku, ki odkriva pomen vseh prvin življenja in narave in ugotavlja, da smo najmočnejši, ko smo povezani.

Ibotity je zelo znana mitska povedka, pravljica na Madagaskarju, v kateri srce zgodbe predstavlja narava, kjer so vsi ti elementi neobhodno potrebni: ogenj, voda, podgana, mačka …

Ibotity deluje z logiko misli: išče vzroke in posledice. Pomemben element zgodbe je tudi naštevanje, ki pri bralcu spodbuja razvijanje pomnjenja, tem bolj, ko zgodba napreduje.

Mitološka povedka je prastar instrument ljudske kulture, s katerim so predniki skozi dobe vzgajali in poučevali otroke o tem, kako svet stoji. Tam čas ni tekel linearno, temveč ciklično, vse se vrača in vrti. Od tod odgovornost do narave.

Izročilo Prednikov, ki ga Ibotity prinaša, je univerzalno izročilo o spoštovanju do stvarstva in večno iskanje odgovora na največjo skrivnost: kdo ali kaj je Najmočnejše?

Žalostno dejstvo je, da je Madagaskar – ta izjemen naravni biser (80 % rastlinstva in živalstva je endemitov), zaradi požrešnega globalnega kapitala, izgubil že 80 % do 90 % (različni viri različno navajajo) prvotnega gozda. Hvaležni smo, da bomo lahko z vsakim vašim nakupom slikanice posadili 10 dreves na Madagaskarju. Zgodbo Ibotity vam lahko skozi glasbo in besedo tudi v živo predstavi pevka in pravljičarka Malala, ki ji je Madagaskar ljuba druga domovina, saj od tam prihaja njen oče Joseph Rakotorahalahy. Z vsakim nastopom bomo posadili dodatnih 50 dreves več na Madagaskarju.


NAROČILO