Zasebnost in piškoti

Osebni podatki uporabnikov našega spletnega portala so eno izmed področij, kateremu posvečamo veliko pozornosti in skrbi. Društvo DREVO sozvočja je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja ob posameznih naročilih zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

– ime in priimek,
– naslov in kraj bivanja,
– naslov elektronske pošte
– kontaktno telefonsko številko,
– ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu društva DREVO sozvočja.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Društvo DREVO sozvočja ne ugotavlja tudi IP naslovov, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Podatkov ne uporabljamo za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne predajamo nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Društvo DREVO sozvočja se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Društvo DREVO sozvočja ne bo nikoli prodal ali delil vaših osebnih podatkov s tretjimi osebami ali drugim podjetjem. Vaše podatke uporabljamo le za nemoten potek naročil ali prijav na dogodke.

Piškotki se že zelo dolgo uporabljajo kot pomoč pri delovanju spletnih strani. Spremenila pa se je zakonodaja (ZEKom-1), ki zahteva obveščanje oz. soglašanje obiskovalcev z njihovo uporabo. Piškotki so majhne tekstualne datoteke, v katere spletna mesta shranijo določene podatke o uporabniku oz. njegovih dejanjih na spletnem mestu. Shranjevanje piškotkov je že ves čas mogoče nadzorovati s pomočjo nastavitev v brskalniku.

Piškotki se uporabljajo za spremljanje prijavljenih uporabnikov, za spremljanje naprav s katerimi uporabnik dostopa do spletnega mesta ter za spremljanje statistike obiskovalcev, kar omogoča izdelavo uporabnikom prijaznejših spletnih mest.

Vrste piškotkov na naši spletni strani so piškotki socialnih omrežij. Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, v našem primeru Facebook. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube . Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih, s katerimi pa mi ne razpolagamo.

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis piškotka
_ga 2 leti od namestitve/posodobitve Beleži statistiko obiskanosti spletne strani.
_gat 10 minut od namestitve/posodobitve Beleži novega uporabnika ali novo sejo.
_utm* do 2 leti od namestitve/posodobitve Google Analytics statistika.
NID 6 mesecev od namestitve/posodobitve Beleži informacije o brskalniku in vaše nastavitve pri uporabi Google Zemljevidov.
PREF 8 mesecev od namestitve/posodobitve Shranjuje nastavitve Youtube videa, ki jih uporabnik nastavi med gledanjem.
VISITOR_INFO1_LIVE 1 leto od namestitve/posodobitve Ocenjuje hitrost internetne povezave obiskovalca, ki jih potrebuje Youtube za

določitev predvajane kvalitete videa.

YSC Do konca seje (dokler uporabnik na zapusti

strani oziroma zapre brskalnik)

Piškotek ustvari Youtube. Natančen opis za kaj ga potrebuje ne obstaja vendar

smo prepričani, da ni škodljiv.

ci_session 1 leto od namestitve/posodobitve Piškotek ogrodja na katerem je zgrajen naš CMS sistem.

Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci spletnega mesta nimamo nadzora.

Izklop piškotkov za vse spletne strani:

Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila so v zavihku »Pomoč« v vašem brskalniku. Če boste piškotke popolnoma izklopili, vam morda kateri izmed delov spletne strani ne bo deloval.